top of page

Naša gradnja s SIP paneli

SIP - Strukturno izolirana plošča je univerzalni gradbeni sistem za nizkoenergijske in pasivne zgradbe. Sistem gradnje temelji na sendvič plošči. Plošča je sestavljena iz dveh OSB plošč in izoliranega jedra, ki go tvori ekspandiran samogasni polistiren EPS. Rezultat je samonosna konstrukcijska plošča, ki ima odlične nosilne in izolacijske lastnosti.

Prednost našega načina gradnje s SIP paneli je ta, da mi montažne plošče izdelamo že v naši proizvodnji in posledično skrajšamo čas namestitve na lokaciji objekta za kar 60%. 

V primerjavi s tradicionalno, klasično gradnjo, je gradnja s SIP paneli hitrejša za kar 50%. 

SIP paneli prav tako ne povzročajo nepotrebne izgube toplotnih mostov, nimajo nikakršnih votlih in ravno zato preprečujejo uhajanje toplote. 

Uporabljajo se v tleh, stenah in strehah ter zagotavljajo izredno vzdržljiv, močan in energetsko učinkovit material z visoko zmogljivostjo. 

20190427_122910.jpg
sip1.png

Sistem SIP je idealen za gradnjo družinskih hiš, športnih dvoran, gradnjo upravnih zgradb, modularnih objektov, počitniških hišic in letovišč. 

V videu si lahko ogledate kako poteka gradnja manjšega modularnega doma v naši proizvodnji, vsekakor pa vam več informacij z veseljem podamo osebno.  

20190424_124334.jpg
bottom of page