top of page
Search

Naš način gradnje modularnih enot

Naše modularne enote so okolju prijazne enote, zgrajene v duhu trajnostnega razvoja, so prav tako energijsko varčne in izdelane iz trajnostnih in ljudem prijaznih materialov. Ravno zato smo se v 2. blog objavi odločili pobližje predstaviti naš način gradnje in tako razbliniti vse morebitne dvome o tem ali je izbira našega načina res prava za vas.


LES KOT MATERIAL ZA KONSTRUKCIJO

V naši osnovni konstrukciji je glavni element les. Naše modularne hiš(k)e gradimo s pomočjo prav posebnih panelov, ki se jim reče SIP. Gre za samonosno sendvič ploščo, ki vsebuje dve OSB plošči med katerima je izolacijsko polnilo EPS (stiropor), ki ohranja svoje vrhunske lastnosti celotno dobo objekta. Takšen sistem gradnje je idealen za sodobne konstrukcije zahvaljujoč odlični toplotni izolaciji. Prav tako je enostaven za gradnjo ter prijazen do okolja v vseh fazah gradnje.


Izgled SIP panela


Dostikrat se pojavlja pri ljudeh dvom glede lastnosti lesa, saj premalo ljudi ve, da se v naravno sušenem lesu škodljivci ne naselijo in da je problematična zgolj nepravilna vgradnja ter pospešena industrijska predelava lesa, ki vgrajuje v objekte svež les ali pa premalo umetno sušen les. Ne glede na to, da je les sicer gorljiv material, se pri gorenju naredi na površini ogljena plast, kar povzroči, da se hitrost gorenja upočasni.


PREDNOSTI SIP PANELOV

Naši SIP paneli imajo zares ogromno prednosti, glavna pa je seveda, da ponujajo visoko izolativnost. Vsekakor se med prednosti uvršča zdravo ohišje brez alergenov, plesni ter formaldehidov ter hitra gradnja, ki poteka nemoteno skozi celotno leto. V kolikor se na primer družinska enonadstropna hiša postavlja direktno na željeni lokaciji, je lahko postavljena že v pičlih dveh tednih. V kolikor pa gre za modularne enote pa se le te izdelajo v naši lastni proizvodnji in se pripeljejo in samo postavijo na vašo lokacijo. Dodatno prednost predstavlja to, da SIP paneli ne potrebujejo močne podlage kar seveda vsekakor poenostavi gradnjo in zmanjša stroške. Tudi sama teža objektov, ki so narejeni s pomočjo teh panelov je dosti nižja od preostalih načinov gradnje, saj gre zares za lahek material. Če primerjamo enake velikosti SIP steno z opečno steno, slednja tehta okoli 500 kg, medtem ko pa SIP nekje med 25 - 32 kg. Če se vrnemo še malce na sam les, moramo omeniti, da le ta med vsemi najbolje uravnava vlago v prostoru in ga prav tako odlikuje najboljše razmerje med toplotno izolativnostjo in ohranjanjem toplote. Je namreč kar šestkrat boljši izolator kot opeka in 15-krat boljši kot beton, kar posledično seveda vpliva na višino stroškov za ogrevanje.

Primer gradnje objekta s SIP paneli v naši proizvodnji


KAKO DO SVOJEGA MODULARNEGA DOMA?

Za vse korake gradnje objektov v celoti poskrbi naše podjetje, kar pomeni, da nimamo nikakršnih omejitev pri uresničitvi vaših želja. Pred vsako izdelavo natančnih načrtov za vaš sanjski dom oziroma željeni objekt, se pogovorimo o čisto vsakem koraku objekta - kakšno fasado želite, izbirate lahko namreč med klasično, leseno, PVC ali ALU oblogami, kakšne notranje stene želite, želite morda kakšen viden notranji pridih lesa, ali bi želeli, da poskrbimo za notranjo opremo tudi mi in podobno. Do katere faze želite izdelavo objekta, je odvisno čisto od vas. Da bi zadevo olajšali, smo pripravili tudi vprašalnik s pomočjo katerega pridemo lažje do idealnih rešitev in na podlagi katerega potem tudi mi pripravimo ustrezno ponudbo.

143 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page